Prvi Dan Brezovega Tabora 2022

Avtor besedila:

Anteja Ratajec

Nepozabna izkušnja taborjenja RLA tabornikov je sedaj le en klik stran. V udobju svojega kavča lahko letos spremljate prigode vaših najmlajših, od bivaka do proge preživetja, večernih iger, kopanja. Vsakodnevna kronika bo izšla vsako jutro (zaradi slabše internetne povezave, tudi kakšno uro kasneje).

VREMENSKA NAPOVED:

  • JUTRO: pretežno oblačno s plohami ? (15℃)
  • POPOLDAN: delno oblačno ⛅️ (23℃)
  • VEČER: jasno ? (17℃)

JEDILNIK:

  • KOSILO: kuskus s piščančjimi trakci, rdeča pesa?
  • MALICA: jogurt in sadje?
  • VEČERJA: mlečni riž?

DOPOLDANSKI PROGRAM

Po prihodu v tabor so otroci okupirali svoje šotore in se spoznali s tabornim prostorom. Prav hitro je sledilo slastno kosilo, po tem pa kratek počitek za sladkanje s sladkarijami (ki ste jih starši napakirali čisto preveč ?).

POPOLDANSKI PROGRAM

Ko je ura odbila tri, so se otroci spoznali z igro taborniški antimnogoboj. Skozi zabavne aktivnosti in sproščeno atmosfero so se naučili nova taborniška znanja, ki jih bodo nedvomno uporabili tudi na naslednjih RLA akcijah. Zabijanje klinov, žaganje drv, ciljanje koša in poligoni so bili največja preizkušnja spretnosti in iznajdljivosti, ki jo rabi vsak prav tabornik.

VEČERNI PROGRAM

Po okusni večerji so se otroci oblekli toplo in nadeli čelke, saj je bila na sporedu Velika igra. Z izvedbo izzivov in sodelovanjem so lahko po skupinah zbrali “surovine”, s katerimi so si na koncu sami sestavili šest hodni meni. Tretja skupina je pometla s konkurenco in sestavili najboljši jedilnik. En velik mmm za Mijo Zgonc, Aleksa Ralevića, Nino Grilc, Patrika Potokarja, Laro Hočevar, Lovra Mehleta in Maksa Moharja.


KAJ PA POČNEJO GG-JI?

Naši starejši udeleženci so se že s prvim dnem odpravili na bivak. Z vlaka so izstopili na postaji Semič, od kjer bodo v treh dneh pripešačili do Brezovega tabora. Prvi dan so raziskovali okolico Semiča in Otovca, kjer so ob hoji opravljali intereaktivne izzive ter se preko njih spoznali s tamkajšnjimi domačini. Na skupnem prostoru so si proti večeru, ko so dosegli cilj vsi vodi, skuhali tudi sami svojo večerjo na ognju, ki so ga prižgali sami (en mmm za pašto na prostem?).


IZJAVE DNEVA

“Kaj vam je bilo danes najbolj všeč?”

“Meni je bilo dobro kosilo in zlo mi je bilo fajn ko smo se na straži lahko pogovarjali celo noč” -Mitja Zobec
“K smo mogl na točki nrdit skeč o morski travi na treh nogah. Pač kako nej bi to nrdil?” -vod Disko pidžame
“K sm sam pr izzivu pogruntu kako naredit skleco in plank na enkrat pa noben drug ni vedu” -Maj Levec

Galerija dneva

Naroči se na naše e-novice ali deli objavo s prijatelji: