Drugi Dan Brezovega Tabora 2022

Avtor besedila:

Anteja Ratajec

Nepozabna izkušnja taborjenja RLA tabornikov je sedaj le en klik stran. V udobju svojega kavča lahko letos spremljate prigode vaših najmlajših, od bivaka do proge preživetja, večernih iger, kopanja. Vsakodnevna kronika bo izšla vsako jutro (zaradi slabše internetne povezave, tudi kakšno uro kasneje).

VREMENSKA NAPOVED:

  • JUTRO: sončno ☀️ (17℃)
  • POPOLDAN: sončno ☀️ (25℃)
  • VEČER: jasno ? (17℃)

JEDILNIK:

  • ZAJTRK: kosmiči in mleko?
  • KOSILO: čufti s pire krompirjem?
  • VEČERJA: zelenjavna juha?

Foto: Jure Merčnik

DOPOLDANSKI PROGRAM

Po vsakodnevni jutranji telvadbi so se naši najmlajši pretegnili še z nabiranjem drv. Kot pravi taborniki smo se naučili kako pravilno ravnati z gozdom, kaj nam je dovoljeno posekati in kako, kakšna polena so primerna za naš večni ogenj ter kako varno uporabljati ročno orodje. Otroci so samostojno in odgovorno napolnili celo skladovnico, ki jo bodo pri ohranjanju našega ognja se posebej potrebovali.

POPOLDANSKI PROGRAM

Po odličnem kosilu, ki ga mimogrede ni ostalo prav nič, so se naši MČ-ji odpravili na kopanje. Po dvo-urnem čofotanju, igranju v topli Kolpi in tunkanju vodnikov, smo na hitro pojedli še slastno malico, se napakirali, pospravili in odpravili nazaj v tabor.

Foto: Jure Merčnik
Foto: Jure Merčnik

VEČERNI PROGRAM

Zvečer smo se skupaj zbrali ob ognju in stavili na sposobnosti naših malčkov. V igri Moj mali zmore so se otroci pomerili v najrazličnejših sposobnostih. En velik mmm za tretjo skupino pod vodstvom Tise Predalič, ki so bili v vseh desciplinah najboljši in skupno zbrali največ žetonov (kamenčkov).


KAJ PA POČNEJO GG-JI?

Zadnji dan bivaka, so GG-ji raziskovali okolico Črnomlja. Med hojo, ki je bila dolga 25 km, so bile postavljene kontrolne točke (KT), kjer so se pomerili v taborniških znanjih (minsko polje, signalni stolp …). Velika preizkušnja je bila tudi pri iskanju prostora za bivak, ki so si ga morali priskrbeti kar sami. S hrano smo jim poleg kuhanja zaupali tudi z nakupom surovin. Za večerjo so zato nastli (kar na odprtem ognju) pravi gurmanski krožniki polni dobrot.

MENI VEČERJ GG BIVAKA (2. dan):

  • Nepremagljivi feferoni: Njoki v sirovi omaki?
  • Super vaflji: Ražniči s pečenim krompirjem??
  • kraljevi zlatorogi: Zelenjavne tortilije?
  • Zlata diamanti: Instant nudli? (nekateri pač oberejo krajšo pot)
Foto: Mariša Ratajec

IZJAVE DNEVA

“Katero znanje od danes boš odnesel domov?”

“Naučila sm se da morm sekat s skiro vedno samo pod kotom.” – Ronja Lesar
“Ful je blo dobr ker sm prvič v življenju sekala!”- Anja Kosec

Galerija dneva

Naroči se na naše e-novice ali deli objavo s prijatelji: