Tudi RLA bo sodeloval v akciji pomagam za mir

Avtor besedila:

Anteja Ratajec

Svet je v zadnjem času pretresla novica o vojni v Ukrajini. Na tisoče ljudi je že izgubilo svoje domove in še več jih je zapustilo svojo domovino. Tako so ostali brez strehe nad glavo in osnovnih življenjskih potrebščin. Evropa se sooča z eno največjih humanitarnih kriz do sedaj.

Zato smo se tudi grosupeljski taborniki odločili, da bomo v sodelovanju s Sekcijo študentov zdravstvene nege in babištva -ki deluje pod okriljem Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije- pomagali žrtvam vojne v Ukrajini in tudi sami organizirali zbiralno akcijo Pomagam za mir.

KAKO? 

Vabimo Vas k sodelovanju v akciji Pomagam za mir v okviru katere bomo zbirali življenjske potrebščine za žrtve vojne v Ukrajini. Zbiral se bo zgolj material, ki je vsaj 6 mesecev pred iztekom roka uporabe in zapakiran v originalni embalaži, ki predhodno ni bila odprta.

Najbolj zaželeni so: 
– higienski pripomočki (šamponi, zobne ščetke, plenice za otroke, vložki…) 
– sanitetni material (povoji, gaze, seti za prvo pomoč…) 
– prehranski izdelki z daljšim rokom uporabe (vsaj 6 mesecev pred iztekom roka)
– prehranski izdelki za živali/hišne ljubljenčke (hrana za psa, hrana za mačke…)
Obveščamo pa, da na naši zbiralni akciji Pomagam za mir ne zbiramo oblačil ali drugega tekstila v pomoč žrtvam, zato takšnega materiala tudi ne bomo sprejeli.

Ves doniran material bomo predali Rdečemu križu Slovenije, ki pa bo poskrbel za distribucijo do ljudi, ki pomoč zares potrebujejo.

KDAJ IN KJE?  

Zbiralna akcija Pomagam za mir, ki jo bomo organizirali grosupeljski taborniki, bo potekala v Gasilnem domu Grosuplje, kamor lahko vsak dan, od 17.3. 2022 do 25. 3. 2022, v času sestanka vašega člana, prinesete material, ki ga želite donirati. Če vam na sestanek potrebščin ne bo uspelo prinesti, ga lahko na skupinsko akcijo, ki se bo odvijala v sredo, 23. 3. 2022, od 16.00 do 20.30 na isti lokaciji.

K sodelovanju povabite še svoje prijatelje, družino, znance in netabornike, saj je vsaka pomoč dobrodošla.
Verjamemo, da skupaj zmoremo in da bomo zbrali čim več potrebščin za žrtve vojne v Ukrajini. 

#Skupajzmoremo #Pomagamzamir

Naroči se na naše e-novice ali deli objavo s prijatelji: