Tretji Dan RLA Tabora 2023

Avtor besedila:

Anteja Ratajec

Nepozabna izkušnja taborjenja RLA tabornikov je le en klik stran. V udobju svojega kavča lahko tudi letos spremljate prigode vaših najmlajših. Od bivaka do proge preživetja, večernih iger, kopanja... Vsakodnevna kronika bo izšla čez dan, zato ostanite z nami.

STENČAS


VREMENSKA NAPOVED:

  • JUTRO: sončno ☀️ (19℃)
  • POPOLDAN: sončno ☀️ (29℃)
  • VEČER: nevihtno ? (15℃)

DEŽURNI NA TABORU:

  • KUHINJA: Asja, Lia, Ajda
  • OGENJ: Bor
  • JEDILNICA: Lila
  • WC IN UMIVALNICA: Maks

JEDILNIK:

  • ZAJTRK: kruh in namazi ?
  • KOSILO: makaronflajš ?
  • VEČERJA: fanykuhn ?

KRONIKA


PROSTO DOPOLDNE

Po dolgih dveh dneh hoje in potenja, so naši GG-ji končno prispeli v tabor. V dopoldnevu smo jim zato pustili nekaj ur prostega časa, da so se imeli čas spočiti in predebatirati o svojih podvigih. Po namestitvi v šotore in umivalnih uricah, smo izpeljali tudi prvi zbor v krojih, kjer smo z ognjem in dviganjem zastave uradno pričeli s taborom 2023. Sledilo je slastno kosilo, ki pa je bilo za soparno ozračje kar malo prevroče.

IZBIRNE DELAVNICE

V popoldanskih urah smo imeli čas za poučne delavnice:

  • fizikalni poskusi – preizkusili smo se v postavljanju načrta in hipotez, ter izdelali prav svoje samostrele
  • kuhanje – letos z novo taborno lokacijo spoznavamo posoško kuhinjo
  • grafiti – iz naravnih materialov smo se učili pripravljati barvila za tekstil in s spreji ustvarjali po rjuhi
  • ekonomija – skozi igro in sadkarije smo odkrivali, kako deluje svetovni trg, inflacija, recesija …

MIND-HECI OB OGNJU

Grem na samotni otok in s sabo lahko prinesem antilopo, steklenico, nož in hrano. Ne morem pa vode, kruha ter steklo. Bi znali ugotoviti rešitev te uganke? Za večerni program smo počeli ravno to. Po manjših skupinah smo z velikim fokusom in zagnanostjo raziskovali odgovore na najrazličnejše uganke. Super način, kako po zelo aktivnih dneh trenirati tudi naše možgančke.


IZJAVE DNEVA

” Trg bonbonov je padu…jajks!” – Žan Luka

“Škoda, k ne moremo večjih samostrelov delat, da bi potem na GIZ-u z njimi strelal vrabce pa zajce za kosilo” – Anže

” V posoški kuhinji je zelo velika uporaba krompirja, zato ga bomo porabili tudi mi” – Ažbe

“Vsak bo zablestel po svoje” -Majk

Naroči se na naše e-novice ali deli objavo s prijatelji: