Taborniki Mljaskamo V Grosuplju Že 50 Let

Avtor besedila:

Anteja Ratajec

Grosupeljski taborniki se z ustvarjanjem doživetij pomikamo bližje vzgojnemu idealu in z njim dosegamo mlade v občini že 50 let.

Grosupeljski taborniki letos obeležujemo že 50 let našega delovanja. Zato se ob tej priložnosti z veseljem spominjamo naših slastnih prigod na poti. Ker je tabornik vedno lačen, smo skozi vsa leta morali poskrbeti, da so bili naši želodčki polni. Prisluhnite nekaterim slastnim dogodivščinam, ki so jih zakuhali naši taborniki.

Vod Disko pižame

Mi se spomnimo kuharske delavnice na jesenovanju, ko smo pekli kolačke z jabolki, cimetom in malinami. V en kolač smo nalašč dali ogromno soli in ga označili, da bi ga kasneje dali našemu vodniku Nejcu. Žal nam to ni uspelo, saj je nekdo ta kolač ukradel … ali pa pojedel. Še danes to ostaja naša skrivnost.

Metka Goričar

Na taborjenju 2002 smo se vodniki skupaj z MČ-ji odpravili na bivak. Golaž je bil kuhan ob pozni uri in mali taborniki so bili že tako lačni, da nekateri niso dobro pogledali kam so se usedli s svojo menažko golaža. Tako se je nekomu uspelo usesti direktno v mojo “porcijo” golaža.

Maks Primec

Tabornik je vedno lačen, torej sem bil tudi jaz … Zapasala mi je dobro pečena hrenovka. Hrenovke, še posebej Poli, so mi na moje taborniško življenje pustile zelo velik pečat. Sestava: hrenovka, kruh, ajvar ali kečap.

Vod Orke

Opravljali smo veščino kurir in cel dan nismo smeli govoriti ali jesti. Potem pa so nas poslali še na tematsko progo preživetja, kjer so nam dali pito, da so se nam cel dan cedile sline. No pa smo jo, kljub temu da je bila cela blatna, prišparali za naslednji dan in to je bila najbolša stvar, ki smo jo jedli na taboru.

Posredujte novice tudi prijateljem, ki jim želite te taborniške izkušnje! S tem nam boste močno olajšali prenos informacij.

Naroči se na naše e-novice ali deli objavo s prijatelji: