Šesti Dan RLA Tabora 2023

Avtor besedila:

Anteja Ratajec

Nepozabna izkušnja taborjenja RLA tabornikov je le en klik stran. V udobju svojega kavča lahko tudi letos spremljate prigode vaših najmlajših. Od bivaka do proge preživetja, večernih iger, kopanja... Vsakodnevna kronika bo izšla čez dan, zato ostanite z nami.

STENČAS


VREMENSKA NAPOVED:

  • JUTRO: sončno☀️ (18℃)
  • POPOLDAN: sončno☀️ (27℃)
  • VEČER: jasno ? (18℃)

DEŽURNI NA TABORU:

  • KUHINJA: Oskar, Lovro, Maks
  • OGENJ: Tadej
  • JEDILNICA: David
  • WC IN UMIVALNICA: Lovro

JEDILNIK:

  • ZAJTRK: pašteta in kruh ?
  • KOSILO: čufti in pire krompir ?
  • VEČERJA: polenta ?

KRONIKA


GG GIZ PRIPRAVA

GIZ se nam že vztrajno bliža in mi smo že začeli s pripravami. Danes dopoldne smo si vzeli čas, da obnovimo znanje preživetja v naravi in da se pripravimo na pravi taborniški preizkus. Učili smo se o postavljanju bivaka, prižigu ognja s kresili ter užitnih rastlinah. Prav tako pa smo imeli z vodniki pogovor o strahovih, ki nas zaustavljajo pri izpolnitvi izziva.

Z murnčki smo se odpravili na kopanje v Soči in se ob vroče soncu osvežili z nekaj čofotanja in špricanja.

IZBIRNE DELAVNICE

Danes smo še zadnjič izvedli izbirne delavnice, ki jih izvajamo že dva dni. Poskusi in grafiti so ratali skoraj najboljše do sedaj, v kuhinji pa smo pripravili za večerjo polento.

Z murnčki smo popoldne spoznali kaj je ogenj, kako se ga prižge, kako vzdržuje in kako delamo z njim varno. Na koncu smo zaradi tako pridnega sodelovanja pripravili tudi svojo večerjo čisto sami! En velik MMM za pečene hrenovke z dimom in pepelom.

STRATEŠKE IGRE

Le kaj taborniki najraje počnemo zvečer v temi? Poleg petja ob ognju so naše specialitete tudi strateške igre v temi. Danes smo se pomerili v gobicah, igra kjer v temi drugi skupini krademo zastavice. Tista skupina, ki s pomočjo taktike ukradejo vse zastavice, zmaga!


MČ BIVAK

Tudi za MČ-je je prišel čas, da se odpravijo na svojo pustolovščino izven tabora. Danes jih je čakal bivak, enodnevni izlet, kjer se preizkusimo v znanju lova na lisice in svojih taborniških sposobnostih preživetja. Danes smo se podali v pravljični svet ljudskih pripovedk, kjer smo reševali Tolminsko princeso. S skupnimi močmi smo na cilju premagali zli duha in se dokazali, da si zaslužimo svoj bivak. Pod milim nebom smo pojedli spečene hrenovke na ognju in se zavili v svoje spalke.


IZJAVE DNEVA

” Men je ful fajn bit pr tabornikih k smo skos v gozdu!” – Jakob

z kje maš to vodo? Iz Soče!


Naroči se na naše e-novice ali deli objavo s prijatelji: