Prvi In Drugi Dan RLA Tabora 2023 – Bivak

Avtor besedila:

Anteja Ratajec

Nepozabna izkušnja taborjenja RLA tabornikov je le en klik stran. V udobju svojega kavča lahko tudi letos spremljate prigode vaših najmlajših. Od bivaka do proge preživetja, večernih iger, kopanja... Vsakodnevna kronika bo izšla čez dan, zato ostanite z nami.

STENČAS


VREMENSKA NAPOVED:

  • JUTRO: sončno ☀️ (19℃)
  • POPOLDAN: sončno ☀️ (32℃)
  • VEČER: jasno ? (17℃)

JEDILNIK:

  • ZAJTRK: kruh in namazi ?
  • KOSILO: lokalne posoške jedi ?
  • VEČERJA: makaroni in rižota na ognju ?

KRONIKA


BIVAK 1. DAN

Tabor 2023 se pričenja, letos z novo zasedbo, na novi lokaciji, z GG taborom. Našo pot smo začeli na železniški postaji Ljubljana, od kjer smo se odpravili do Mosta na Soči. Tam smo začeli letošnji GG bivak. Med potjo smo opravljali najrazličnejše izzive – naredili smo eno dobro delo domačinu, z njimi naredili intervju o njihovem domačem kraju, poskusili tradicionalno posoško jed … Ko smo prišli do prvega bivak prostora, ki je bil ob šumečem potočku, smo nabrali palice za bivak, naredili kline in zvezali triangel za kotliček, s katerim smo kuhali na ognju. Za večerjo smo jedli makarone s tunino omako, potem pa utrujeni zlezli v spalke in zaspali.

BIVAK 2. DAN

V jutro smo se z zalimanimi očmi zbudili že zelo zgodaj. Vsi smo bili še vedno zelo utrujeni od prejšnjega dneva, zato smo želeli še kar malce poležati. Prvo smo poskrbeli, da smo prostor za seboj pustili čim bolj pospravljenega, nato pa smo se skupaj z vodniki odpravili naprej na pot. Danes so nas na poti do bivaka čakale žive kontrolne točke, kjer smo se preskusili v taborniških znanjih (skica terena, minsko polje …), na koncu pa smo se prisluženo skopali ob najlepšem slapu Malenšček. Na prostoru za bivak smo se nato najedli rižote, kuhane na ognju in še zadnjič postavili bivake iz šotork. Ter zaspali z mislijo: Jutri bomo spali bolj udobno!


IZJAVE DNEVA

Postavljanje nam gre bolj slabo?” – Matic

“Super smo se mel, velik novih ljudi, zlo so prijazni, ena nam je skuhala polento.” – Ilka

” Mah v redu, ni blo glih najbolš ampak okej, preživel smo. Umrl smo. Ne sej se hecam …” – Mija

“A veš to foro? Lahko greš v steklenico, ampak ne v steklo” – Joc

Naroči se na naše e-novice ali deli objavo s prijatelji: