Prvi dan RLA tabora 2024

Avtor besedila:

Anteja Ratajec

Nepozabna izkušnja taborjenja RLA tabornikov je le en klik stran. V udobju svojega kavča lahko tudi letos spremljate prigode vaših najmlajših. Zaradi težav s signalom in podatki ne bomo z vami tu vsak dan, se pa trudimo po najboljših močeh, zato bodite strpni in ostanite z nami.

STENČAS


VREMENSKA NAPOVED:

  • JUTRO: sončno☀️ (16℃)
  • POPOLDAN: sončno☀️ (28℃)
  • VEČER: jasno (17℃)

JEDILNIK:

  • ZAJTRK: /
  • KOSILO: makaronflajš
  • VEČERJA: zelenjavna juha

KRONIKA


PRIHOD NA TABOR

V nedeljo se je odvijal en najpomembnejših dnevov za vsakega tabornika – odhod na tabor. Skupaj smo se zbrali in odpravili na vlak ter avtobus. Poslovili smo se od staršev in podali na desetdnevno pustolovščino Brezovega tabora. Pot je bila ovinkasta, z nekaj postanki, na taborni prostor pa smo prišli ravno prav, na kosilo. Obliznili smo si prste in že začeli s programom.

NABIRANJE DRV

Aktivnost kjer se tudi najmlajši naučijo o vzdrževanju ognja, različnih materialih in uporabi orodja. Po pregledu gozda in nabiranju primernih sušic, smo z MČ-ji poprijeli za sekire in žage ter napolnili svojo skladovnico.

En velik MMM za MČ-je in njihove pridne roke, s katerimi smo si priskrbeli drva za več dni!

STRATEŠKE IGRE – NAPAD NA TABOR

Le kaj taborniki najraje počnemo zvečer v temi? Poleg petja ob ognju so naše specialitete tudi strateške igre v temi. Danes smo se pomerili v napadu na tabor, igra kjer v temi drugi skupini krademo zastavice. Tista skupina, ki s pomočjo taktike ukradejo vse zastavice, zmaga!


GG BIVAK

Namesto potovanja direktno na taborni prostor, pa smo tudi letos GG-jem pripravili prav poseben izziv. Na bivak so se podali kar iz vlaka. Iztopili so na postaji Rožni dol in začeli s svojim celodnevnim potovanjem po Beli krajini. Danes je načrtovana pot, ob kateri izvajajo raznovrstne izzive, katere jim prinesejo točke, s katerimi lahko uveljavljajo bivak bonitete.

Za katero boniteto bi se potegoval ti?
  • Zamenjaj zdenka sir z Nutello
  • Vodstvo na cilj pripelje skupno opremo
  • Preskoči vrsto in ob prihodu na tabor pojdi prvi pod tuš
  • 300g bonbonov

IZJAVE DNEVA

” Men je blo najbolš k sm lahko s sekiro sekal drva, tok sem jih da imam skor žulj tukile! – Bine

“Mal mi je blo slabo po ovinkih, ampak js nism bruhal!” -Mak


Sprašujemo po taboru

Del spletne strani, kjer boste našli odgovore otrok na vaša vprašanja. Vsak dan vas pozivamo, da v komentarje zapišete vprašanja, ki se vam po glavi podijo že leta. Za vas bomo otroke osebno vprašali, vse odgovore pa boste našli prav v tej rubriki vsak dan. Napnite oči in sledite novicam, mogoče se med njimi znajde tudi vaš!

KAKŠEN JE BIL PRVI DAN BIVAKA?

” Dobr. Dobr. Ful dobr. Kr kravo sm molzla” – Ula

V redu, zgubil smo se trikrat, mislm narobe smo šli, drgač v redu. Nismo velik hodil, bilo je v redu! – Petja

“Ful dobr, sam mal smo utrujeni.” – Ilka

“Ne glih neki dober ker so bli težki ruzaki.” -Marcel

“Amm…ful je blo vroče, ampak potem je ratal tko vetrovno in pol je blo ful fajn. Pa tut ful lepa pokrajina je bla.” – Lia


GALERIJA DNEVA

Naroči se na naše e-novice ali deli objavo s prijatelji: